Pečená králičí stehna

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Stehna protkneme krátkými špalíčky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Pak je potřeme směsí najemno nakrájeného česneku a petržele.

Na dno pekáčku vymazaného olejem nasypeme oloupanou nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou mrkev a petržel, přidáme stehna, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Asi po 30 minutách přilijeme víno rozmíchané s protlakem a hořčicí. Teplotu snížíme na 160 °C a pečeme za občasného přelévání štávou dalších 20 až 30 minut podle velikosti a kvality stehen.

Hotová stehna vyndáme, do výpeku přilijeme smetanu, dobře seškrábneme stěny pekáčku a přelijeme do kastrůlku. Vše rozmixujeme, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.

Poznámka k receptu

Podávejte s rýží promíchanou s vařenou nebo orestovanou nadrobno nakrájenou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...