Rozmarýnové jehněčí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. 500 g libovolného jehněčího masa naporcujte na plátky. V mističce smíchejte 4 lžíce rybízového džemu, rozetřený 1 stroužek česneku a 1 lžíci nasekaného rozmarýnu a dochuťte solí a pepřem. Maso touto směsí potřete a dejte ho zapéct do trouby předehřáté na 190 °C na 30 minut. Pórek pokrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Uvařte 400 g oloupaných brambor. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a pórek v něm 5 minut opékejte, dokud nezavadne. Brambory s pórkem ušlehejte na kaši a na závěr do ní přimíchejte 4 lžíce žervé. V kastrůlku rozehřejte 4 lžíce rybízového džemu se 100 ml zeleninového vývaru a svařte směs do konzistence omáčky. Maso servírujte s kaší, přelité marmeládovou omáčkou a dozdobené čerstvým rozmarýnem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...