Pomalá pečínka z jehněčího hřbetu

Seznam surovin

Na zeleninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ráno nebo dopoledne nakrojíme jehněčí hřbet na místě s tukem do mřížky, osolíme ho, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Položíme ho do pekáčku, posypeme tymiánem, přidáme bobkové listy a oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a maso přelijeme octem. Pekáček zakryjeme a maso necháme odležet.

Večer vložíme odkryté maso do trouby vyhřáté na 80 °C a pečeme 10 hodin.

Druhý den ráno je pečínka hotová. Přidáme k ní do pekáčku celé stroužky česneku, oloupané cibule, řepu, brambory a mrkev nakrájené na větší kusy, očištěný fenykl překrojený na čtvrtky nebo osminy a očištěné celé jarní cibulky, zvýšíme teplotu na 200 °C a společně pečeme dalších 40 minut, dokud není zelenina měkká. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka k receptu

Pro ozvláštnění posypte celou pečínku před dokončením mátovým čajem vysypaným z jednoho čajového sáčku.

Stejným způsobem můžete připravit i kachnu nebo husu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...