Jehněčí podle Michelle Obama

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory umyjte, osušte utěrkou, dejte na plech a posypte tymiánem, neoloupanými stroužky česneku, trochu olivového oleje, solí, pepřem a máslem. Vložte do trouby a pečte při teplotě 180°C,
dokud nebudou měkké.

Mezitím nakrájejte podélně papriky na šest dílků a cukety na 1,5 cm široká kolečka a ogrilujte je. Rajčata rychle opečte do mírného zbarvení na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Maso nakrájejte, osolte, opepřete a opečte na prudkém ohni 2 až 3 minuty z obou stran. Vypečenou šťávu zredukujte na polovinu a opět přidejte tymián. Až se šťáva z masa přestane vařit, přidejte za stálého šlehání malé kousky másla a dochuťte.

Podélně rozkrojené brambory dejte na talíř, rovnoměrně je obložte grilovanou zeleninou a filety rozkrojenými na tři plátky. Před servírováním pokapejte šťávou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...