Jehněčí medailonky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 kg jehněčího masa nakrájejte na medailonky, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete 4 rozetřenými stroužky česneku, vložte do misky a zalijte 200 ml oleje. Dejte odležet do chladničky na 90 minut. Maso obalte v hladké mouce, zprudka ho na pánvi orestujte a odložte stranou. Ve výpeku orestujte na hrubší plátky pokrájených 150 g zelené papriky, na kolečka pokrájenou 1 cibuli, 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky, a 200 g na plátky nakrájených žampionů. Maso vraťte ke směsi do pánve a podlijte 80 ml bílého vína. Dochuťte špetkou bazalky a tymiánu a duste doměkka. Občas podlijte horkou vodou. Na závěr přidejte 1 lžičku směsi provensálských bylinek a 1 lžičku másla na zjemnění.

Poznámka k receptu

Recept lze použít i na jiný druh masa.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...