Pečená hovězí žebra s dýňovými raviolkami a dýní

Seznam surovin

Na žebra:

Na pyré:

Na ravioly:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žebra osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z každé strany 3 minuty. Vložíme do pečící nádoby a přidáme najemno nasekanou cibuli, kmín. Podlijeme vodou, přidáme tymián a pečeme v troubě na 120 °C 3,5 hodin. Po upečení nakrájíme na porce .

2. Rozpálíme pánev, do které dáme máslo, bylinky a pečeme ještě za stálého přelévaných máslem ze všech stran tak 5 minut. Šťávu z žeber provaříme, přecedíme a zjemníme máslem.

3. Připravíme pyré. Dýni očistíme, ze slupek a semínek uděláme vývar. Dýni vložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme tymián a dáme péct na 180 °C 15 minut. Upečenou dýni přidáme na orestovanou šalotku, zalijeme dýňovým vývarem, osolíme, opepříme. Svaříme a rozmixujeme na pyré. Ke konci přidáme trochu másla.

4. Připravíme náplň do raviol: Dýni pečeme při 150 °C 2 hodiny zabalenou v alobalu, poté propasírujeme a přidáme parmezán, sůl a pepř.Na raviloli smícháme vše suché, přidáme vejce a prohněteme dokud nezískáme elastickou konzistenci. Poté rozválíme tenké těsto . Vložíme kávovou lžičku dýňového pyré a uděláme raviolky. Ty dále vaříme 4 minuty v osolené vodě. Vyjmeme raviolky a vložíme je do másla a lehce zalijeme vodou z těstovin. Provářime ještě tak 30 vteřin.

Poznámka k receptu

Skvělý recept Jana Punčocháře, šéfkuchaře Grand Cru Restaurant & Bar, který zvládnete i v domácích podmínkách a který by na podzimní tabuli neměl chybět.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...