Hovězí steak s krevetami podávaný s polentovou roládou

Seznam surovin

Hovězí steak s krevetami:

Polentová roláda:

Mrkvový štrúdl:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Autorský recept podle Miroslava Matějkina, šéfkuchaře z hotelu Falkensteiner v Mariánských Lázních si můžete připravit i doma.

1. Steak z hovězího Entrecote (část masa na hranici mezi nízkým a vysokým roštěncem) osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Krevety opečeme na česnekovém másle a rovněž je osolíme a opepříme. Očištěný chřest osolíme a opečeme na přepuštěném másle. Měl by být uvnitř měkký, ale na povrchu křupavý.

2. Polentová roláda: Polentu na mírném stupni vaříme ve vývaru s mlékem, musí se přisypávat pomalu a pořádně promíchat, aby neudělala hrudky. Hotová je, až se začne oddělovat od stěn, před koncem vaření ji osolíme a opepříme. Mužeme přidat i trochu másla. Ještě teplou ji rozetřeme na fólii a poklademe špenátem a posypeme parmazánem. Jakmile vychladne, zarolujeme ji do rolády. Roládu zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu uležet.

3. Mrkvový štrúdl: Plát listového těsta naplníme uvařenou, orestovanou, cukrem, solí a muškátovým oříškem ochucenou mrkví. Na 20 minut dáme zapéct při 180 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...