Pomalu pečené hovězí s česnekovo-bramborovým pyré

Seznam surovin

Pastinák:

Pyré:

Mangold:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hovězí krk očistěte, osolte, opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájejte na klínky, vsypte ji do zapékací mísy, přidejte badyán a maso, podlijte madeirou a vývarem. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte doměkka, trvá to asi 3 hodiny.

2. Asi 45 minut před koncem vaření dejte do rendlíku oloupaný česnek, zalijte vodou a přiveďte k varu. Po chvilce vodu slijte a tento postup 2 - 3x zopakujte, česnek se tím zbaví ostrosti. V dalším hrnci uvařte neoloupané brambory doměkka. Ještě horké je oloupejte a spolu s česnekem, máslem, smetanou a solí rozmixujte a případně i propasírujte přes husté síto.

3. Než se brambory dovaří, nakrájejte pastinák na kostičky a vsypte ho do rendlíku (vyberte takový, kam se vejde v jedné vrstvě). Zalijte vodou, osolte a přidejte citronovou šťávu. Vařte do poloměkka. Pak přidejte med a máslo a nechte pastinák zkaramelizovat. Nakonec dochuťte solí a bílým pepřem.

4. Mangold krátce spařte ve vroucí osolené vodě a hned zchlaďte. Osušte papírovou utěrkou a dejte do pánve. Podlijte vodou a přidejte máslo a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a krátce poduste. Nakonec promíchejte s citronovou kůrou.

5. Jakmile je maso hotové, slijte výpek, přeceďte ho a vlijte do pánve. Přiveďte k varu, dolaďte solí a pepřem. Stáhněte z plotny a vmíchejte studené máslo, skvěle omáčku zahustí. Podávejte s bramborovým pyré, zkaramelizovaným pastinákem a mangoldem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...