Zázvorové kuře s rýží a zeleninou

Seznam surovin

Rýže:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýží propláchněte pod tekoucí vodou, dejte ji do hrnce, přidejte kurkumu a promíchejte. Zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a uvařte doměkka. Kuřecí maso očistěte a osolte. V misce smíchejte zázvor, koriandr a pepř a směsí kuře okořeňte. Naskládejte ho do zapékací formy, poklaďte kousky másla a pečte na 200 °C asi 40 minut.

2. Mezitím nakrájejte zeleninu: papriku na tenké nudličky, cibuli na klínky, česnek na plátky, z cukrového hrášku odkrojte stonek, větší kusy rozpulte. Když jsou rýže i kuře téměř hotové, rozpalte v pánvi olej a zeleninu zprudka orestujte, stačí pár minut, aby zůstala křupavá. Vmíchejte ji do rýže a podávejte ke kuřeti.

Poznámka k receptu

Zelenina dodá rýží pestrou škálu chutí i struktur a nenásilně obohatí jídlo. Přidat můžete téměř cokoli, co v lednici najdete, hodí se i kořenová zelenina nebo v sezoně chřest či cukety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...