Vařený chřest s roládou z kuřátka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jarní kuřátko vykostíme, osolíme a opepříme a rozložíme na něj opraný špenát. Zabalíme do rolády, svážeme provázkem, přendáme na plech, přidáme oříšek másla a pečeme při nízké teplotě 120 °C zhruba 1,5 - 2 hodiny do měkka.

Maso vyjmeme, sundáme motouz a nakrájíme na silnější kolečka. Výpek z pekáče přendáme do rendlíku, zavaříme a zahustíme přidáním studeného másla.

Chřest očistíme škrabkou, odkrojíme spodní dřevnaté konce a vaříme dle velikosti chřestu 6 - 10 minut ve vodě spolu s bílým vínem, citrónovou šťávou, trochou cukru, soli a másla.

Brambory oškrábeme, uvaříme v osolené vodě. Uvařené je přendáme do másla, v kterém je tymián a kudrnka a ještě pár minut povaříme v másle.

Na talíř nandáme brambory spolu s chřestem, přidáme dvě kolečka kuřecí rolády a přelijeme sosem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...