Kuřecí špízky s rajčatovým čatní

Seznam surovin

Na špízky:

Na čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájíme na proužky dlouhé asi 7 cm a vložíme je do misky. Přidáme oloupaný a najemno nakrájený česnek, limetkovou štávu, vodku a olivový olej, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet.

Mezitím připravíme čatní. Do kastrůlku nasypeme cukr, zalijeme ho sklenkou vody a svaříme, až se cukr rozpustí. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, tenké plátky česneku, drobně nakrájené rajče a chilli papričku zbavenou semínek, sůl a ocet a zvolna vaříme, dokud není cibule měkká. Podle potřeby občas doléváme malé množství vody. Pak přimícháme šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a již nevaříme.

Proužky masa vlnkovitě napícháme na dřevěné špejle, které jsme předem namočili na chvilku do studené vody, opečeme je na oleji ze všech stran dozlatova, osolíme a ozdobíme připraveným čatní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...