Kuřecí prsíčka s teplým zelným salátem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí a citronovou šťávou. Vložíme je do mísy, přidáme tymián, zakryjeme fólií a necháme odležet.

Mezitím omyjeme zelí, rajčata a papriky, které zbavíme semínek. Oloupanou cibuli s paprikami nakrájíme na kostičky, rajčata na osminky, zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky.

Odleželá prsa zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji, přendáme je do pekáčku a necháme asi 20 minut dopéct v troubě vyhřáté na 160 °C.

V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme papriku s cibulí a za stálého míchání je necháme zesklovatět. Přidáme zelí a společně zvolna opečeme. Pak přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, promícháme a vše necháme dusit doměkka.

Upečené maso vyjmeme z pekáčku, výpek přimícháme do teplého zelného salátu a podle potřeby přisolíme. Rozdělíme ho talíře, přidáme maso a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Jako přílohu podávejte čerstvé nebo rozpečené pečivo, případně opečené brambory.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...