Kuřecí kung pao

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. V misce promícháme vejce se škrobem a solí, až vznikne hustá kaše. Kousky masa v ní obalíme a necháme chvíli odležet.

Chilli papričky zbavíme semínek, nasekáme na kousky a promícháme v kastrůlku se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Směs přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně.

V hlubší pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a zprudka na něm orestujeme kousky masa. Přidáme arašídy a po chvíli vše zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme, aby se kousky masa omáčkou důkladně obalily a již dále nevaříme. Podáváme s rýží.

Poznámka k receptu

Na pravé kung pao je ideální rýžový škrob, který by měl být máčený. Tedy zalitý vodou - škrob po chvíli klesne ke dnu, vodu opatrně vylijeme a namočený škrob použijeme.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...