Kuře pečené na zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře rozdělte na porce a osolte. Pekáček vytřete slaninou, na dno položte vrstvu okapaného kysaného zelí a na něj rozložte tenká kolečka cibule. Povrch posypte kmínem a cukrem. Na tuto vrstvu položte porce kuřete, posypte je mletou paprikou a poklaďte plátky slaniny.

Podlijte malým množstvím vody a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po chvíli teplotu snižte na 180°C a kuře upečte doměkka.

Pečte ho zakryté bez podlévání, až ke konci pečení sejměte pokličku, aby se utvořila kůrčička.

Poznámka k receptu

Podávejte s chlupatými nebo bramborovými knedlíky a s pivem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...