Kuře na paprice podle Florentýny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Papriky omyjte, osušte a opékejte, dokud slupku ze všech stran neopálíte dočerna. (Můžete je také opéct v troubě pod grilem.) Důležité je slupku skutečně spálit. Papriky dejte ihned do mísy a přikryjte potravinovou fólií, aby se zapařily. Po 10 minutách je můžete začít loupat. Pokud máte slupku dokonale černou, stáhnete ji snadno prsty, pomoct si můžete i nožíkem. Papriky zbavené slupek a jádřince rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Celkem takto získáte asi 400 ml pyré.

2. Kuřecí čtvrtky rozdělte na paličky a horní části stehna. Osolte a opepřete. V širším kastrolu rozehřejte olej a maso na něm pozvolna opékejte nejprve kůží dolů. Asi po 5 minutách je otočte a opečte i z druhé strany.

3. Vyjměte maso a na výpeku nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Zalijte vývarem nebo vodou, přidejte paprikové pyré, přiveďte k mírnému varu a podle chuti osolte. Do tohoto základu vložte maso kůží nahoru, přikryjte pokličkou a zvolna duste 30 minut.

4. Pak maso otočte, přidejte tymián a ještě 10 minut zvolna povařte. Maso vyjměte z omáčky a sundejte z něj kůži. Vylovte větvičky tymiánu, lžící seberte tuk, přilijte smetanu, osolte, opepřete a nechte 5 minut provařit. Vraťte maso do omáčky a nechte prohřát. Ideální přílohou jsou těstoviny.

Poznámka k receptu

Florentýnino kuře na paprice je z pečených paprik, což omáčce i masu dodá intenzivní chuť. Za tu trochu práce navíc to určitě stojí.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...