Kuře ala bažant

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuře rozhodně neporcujeme. Cibuli nakrájíme na hrubé kousky a dáme do pekáčku. Ukrojíme několik špalíčků ze slaniny a kuřeti prošpikujeme prsa. Česnek rozetřeme a kuře jím vytřeme uvnitř i zvenku. Polovinu koření dáme do kuřete, polovinu do pekáčku.

Kuře položíme na pokrájenou cibuli a poklademe nakrájenými plátky slaniny. Zbytky slanin nakrájíme na kostičky a dáme vedle kuřete. Pokud máme kuře z velkochovu nemusíme ani podlévat. Pokud máme domácí, můžeme přidat trochu vývaru nebo ještě trochu másla.

Pekáček zakryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 170° C a pečeme cca hodinu až hodinu a půl. Pak sundáme víko pekáčku a pečeme ještě chvíli na vyšší teplotu, aby se vykřupala slanina a udělala kůrčička.

Vyjmeme z trouby necháme chvilku vychladnout, aby se maso zatáhlo a porcujeme. Šťávu můžeme případně zahustit lžičkou hladké mouky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...