Citronovo-máslové kuře

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuře naporcujte, osolte, opepřete a posypte kurkumou. V pánvi se silným dnem rozpalte 2 lžíce másla a maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova.

2. Česnek nasekejte na plátky, parmazán nastrouhejte, citron nakrájejte na kolečka a ze snítek tymiánu odrhněte lístky. Na zbylém másle krátce opečte česnek, přilijte smetanu, vývar a vmíchejte parmazán. Jakmile se sýr rozpustí, přidejte kolečka citronu i citronovou šťávu a tymián, osolte, opepřete a krátce povařte. Opečené kuře naskládejte do pekáče či zapékací mísy a přelijte omáčkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.

3. Rýži uvařte v osolené vodě. Plátky mandlí opečte na sucho na pánvi dozlatova. Mandle vmíchejte do hotové rýže a podávejte s kusy kuřete, přelitými omáčkou.

Poznámka k receptu

Až budete vařit tohle jídlo, připravte si pořádný kus bagety - to nejlepší se totiž ukrývá na dně pekáče.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...