Zapečený sýr s vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Malé zapékací misky vytřeme česnekem, rozložíme do nich sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a lehce ho posypeme čerstvě mletým pepřem a muškátem.

Sýr v miskách zalijeme bílým vínem, misky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 5 - 10 minut.

Podáváme ihned, doplněné horkými bramborami uvařenými ve slupce.

Poznámka k receptu

Úspěch celého pokrmu závisí na přesném propečené a na kvalitě sýru. Pokud vezmete kousek sýru mezi prsty, měli byste ucítit granulky v sýrové hmotě. V Savojsku se obyčejně používá horský sýr Abondance (lze ho koupit i u nás).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...