Krakonošova pomazánka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Olomoucké tvarůžky rozmačkáme vidličkou (pokud jsou dostatečně měkké) nebo je nakrájíme na menší kousky a umeleme nebo rozsekáme v mixéru. Vložíme je do misky a přidáme změklé máslo a oloupanou cibuli nasekanou nadrobno. Vše poprášíme mletou sladkou a pálivou paprikou a důkladně promícháme. Je-li potřeba, pomazánku ještě osolíme.

Podáváme ji na lehce opečených plátcích celozrnné bagety nebo na krajících čerstvého chleba a posypanou jemně nakrájenou pažitkou.

Poznámka k receptu

Olomoucké tvarůžky patří mezi zrající sýry, které mají kromě jedinečné chuti i výrazné aroma a nejlepší jsou v úpravě za studena. Mezi české lahůdky patří i pivní sýr, z kterého si snadno připravíte skvělou pomazánku k pivu. Rozmačkejte jeden balíček sýru (90 g) vidličkou, zalijte 2 dl piva, přidejte malou nasekanou cibuli, trochu pepře a mleté papriky a dobře promíchejte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...