FRANCOUZSKÁ OMELETA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce vyklepněte do misky, osolte je, opepřete a prošlehejte vidličkou, aby se spojila. Nahřejte pánev, rozpusťte v ní máslo a vlijte do pánve vejce. Rychle je míchejte vařečkou a několikrát je shrňte od krajů ke středu. Když vajíčka začnou houstnout, zatřeste pánví, aby se po ní rovnoměrně rozlila, a nechte je zespodu ztuhnout. Správná omeleta je zespodu upečená, ale nahoře ještě krémová.

2. Nakonec omeletu zarolujte. Můžete zatřást pánví, aby sklouzla ke straně, a přehrnout ji nebo si pomoct vařečkou, jemně ji zespodu podebrat a přeložit na třetiny. Podávejte ji posypanou parmazánem

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...