Větrníky s tvarohovo-sýrovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme malá kolečka – větrníky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a krátce zapečeme (asi 5 minut), až se těsto nafoukne. Troubu přitom neotevíráme. Pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C, větrníky dopečeme dozlatova a necháme prochladnout.

V misce vyšleháme změklé máslo do pěny. Postupně do něj přišleháme měkký tvaroh, lučinu a tavený sýr a směs podle chuti přisolíme. Pak do směsi přimícháme část smetany a nasekanou pažitku. Zbylou smetanu lehce našleháme a zlehka ji také vmícháme do tvarohové směsi.

Prochladlé větrníky podélně rozkrojíme a spodní část poklademe opranými a dobře odkapanými listy salátu. Naneseme na ně tvarohový krém, ozdobíme bylinkami a přiklopíme vrchním dílem větrníku.

Recept na odpalované těsto najdete zde.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...