Piadina I

Seznam surovin

Na placky:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku přesypte na vál, uprostřed udělejte důlek, do něj přidejte sůl, sodu a sádlo. Postupně přilévejte vodu (nemusíte spotřebovat všechnu) a vypracujte vláčné, elastické těsto. Hněťte asi 5 minut, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Zabalené do fólie nechte 30 minut odpočívat.

2. Pak těsto rozdělte na 4 stejné díly a z každého vyválejte opravdu tenkou placku. Na tálu nebo velké pánvi placky postupně opečte. Nejprve 2 - 3 minuty z jedné strany, přičemž udělejte do placky několik vpichů vidličkou, pak obraťte a dopečte další 2 - 3 minuty.

3. Teplé piadini přehněte a naplňte prosciuttem, salámem Coppa, mortadellou, robiolou a rukolou.

Poznámka k receptu

Asi nejtypičtější místní „merenda“ - na tálu pečené chlebové placky zadělávané sádlem. Ještě teplé se přehýbají na polovinu a plní. Na vás zůstává jediné: pochutnat si a tak trochu u toho rozkládat rukama.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...