Jahodové sendviče

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čtyři plátky toastového chleba lehce potřeme máslem a pak ještě tenkou vrstvou vanilkového pudinku (můžeme použít hotový kupovaný nebo doma uvařený, který před natřením na chleba dobře rozmícháme).

Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a rozložíme je na vrstvu pudinku. Povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a lehce poprášíme moučkovým cukrem.

Obložené plátky vložíme do sendvičovače lehce vytřeného máslem, zakryjeme je zbylými plátky toastového chleba, které na povrchu také potřeme máslem, sendvičovač uzavřeme a sendviče upečeme dozlatova.

Horké sendviče podle chuti ještě pocukrujeme, rozkrojíme je příčně na trojúhelníky a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Zkuste místo plátků toastového chleba použít listové těsto. Rozválené čtvercové plátky těsta potřete máslem a touto stranou je vložte do zapnutého sendvičovače. Do středu plátků přidejte náplň, zakryjte dalšími plátky, potřete na vrchu máslem a pečte dozlatova. Horké sendviče pocukrujte a podávejte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde