Chlebové spirály

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmíchejte droždí, cukr a 50 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Přidejte hladkou mouku, 200 ml vody, vychladlé a jemně nastrouhané brambory, sůl, kmín, semínka, ocet a vypracujte a dobře
prohněťte těsto. Utvořte bochánek, zakryjte ho utěrkou a nechte asi hodinu kynout.

Uzené maso nebo šunku nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na plátky a lehce ji opečte na lžíci oleje. Vykynuté těsto propracujte, rozdělte na dva díly a z každého vyválejte obdélník. Pláty posypte uzeninou, cibulí, lžičkou tymiánu a drobně nasekanou paprikou. Srolujte je do rolády a režnou nití nebo velmi ostrým nožem nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.

Spirály naskládejte na vymazané plechy, zakryjte utěrkou a nechte ještě chvíli kynout. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C dozlatova (asi 25 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...