Pirožky s masovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli najemno a obojí krátce podusíme na oleji. Přidáme mleté maso a mícháme, aby se neutvořily hrudky. Když je maso lehce opečené, osolíme ho, přidáme koření, protlak a plátky česneku, za občasného míchání podusíme doměkka a odstavíme z ohně.

Brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, mouku s práškem do pečiva a máslo a vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme z něj kruhy o průměru asi 10 cm, do středu každého dáme kopeček náplně, těsto přes ní přehneme a na okrajích k sobě přimáčkneme.

Pirožky přeložíme na vymazaný plech spojem nahoru a pečeme dozlatova asi 15 minut při 200 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...