Muffiny s trvanlivým salámem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
 - salám trvanlivý 150 gramů (jemnězrnný, nakrájený na kolečka)
 - olivy černé 100 gramů (bez pecek)
 - mléko 2,5 decilitru
 - rajčata sušená 60 gramů
 - máslo 50 gramů (rozpuštěné)
 - vejce 1 kus
 - žloutek 1 kus
 - sýr Parmezán 1 lžíce (jemně nastrouhaný)
 - hořčice dijonská 1 lžička
 - kypřící prášek do pečiva 1 lžička
 - cukr 1 lžička
 - sůl 1 lžička
 - jedlá soda 1/2 lžičky
 - máslo (na vymazání formy)
 - strouhanka (na vysypání formy)
 
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem. Přilijeme mléko rozmíchané s vejcem, žloutkem, hořčicí, zchladlým máslem a parmazánem a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto. Na závěr do něj vmícháme nakrájená rajčata, překrájené olivy a kolečka salámu.
Připravíme si plech na muffiny (měl by být nejméně na 8 muffinů) a jamky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme je připraveným těstem a pečeme při 170 °C asi 20 minut dozlatova.
Upečené mufffiny opatrně vyklopíme z jamek a necháme je prochladnout. Jsou výborné teplé i studené.
							
						
					




Načítám komentáře...