Plněný bochníček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Papriky omyjeme, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 – 20 minut. Horké je vložíme do misky, zakryjeme pokličkou a necháme zapařit. Pak z nich odstraníme slupku, rozkrojíme je na poloviny a vyřízneme semeník a přepážky.

Z chleba odkrojíme vrchní část (pokličku) a střídku uvnitř vydlabeme lžící (můžeme ji třeba nakrájet na kostičky a opéct jako krutony do polévky). Vnitřek chleba i spodní část pokličky pak potřeme pomocí mašlovačky olivovým olejem.

Na dno bochníčku rozložíme polovinu pečených paprik. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, posypeme ji několika nakrájenými lístky bazalky a olivami rozkrojenými podélně na půlky. Přidáme jeden bochánek mozzarelly nakrájený na plátky, které se snažíme rozložit po celé ploše až k okrajům. Na sýr rozložíme jedno rajče nakrájené na tenká kolečka, která osolíme, opepříme a posypeme dalšími několika nakrájenými lístky bazalky. Přidáme plátky šunky překrojené na čtvrtiny, další vrstvu uděláme ze zbylých paprik, na ně rozložíme druhý bochánek mozzarelly nakrájený na plátky a pak zbylé rajče nakrájené na plátky, které osolíme a opepříme.

Naplněný bochníček zakryjeme odkrojenou pokličkou a celý ho dobře a pevně zabalíme do mikrotenové fólie. Bochánek dobře zatížíme něčím těžkým a uložíme nejméně na 2 hodiny (nebo ještě lépe přes noc) do chladničky.

Poznámka k receptu

Bochníček můžete nakrájet buď před odjezdem na piknik (na plátky nebo výseče), ale lepší je vzít ho s sebou celý i s prkénkem a nožem, abyste ho nakrájeli až na místě.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...