Ovocné sushi

Seznam surovin

Na sushi:

Na ozdobení:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V pánvi zahřejeme rostlinný olej, přidáme rýži a mícháme, až se obalí olejem. Přilijeme kokosové mléko, pomerančový džus a vodu, přivedeme k varu, pánev zakryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi 15 minut, dokud rýže neabsorbuje téměř všechnu tekutinu. Pánev odstavíme z ohně a rýži necháme zakrytou stát ještě 10 minut. Pak ji přesypeme do mísy, vmícháme do ní cukr a kokosový extrakt a necháme ji vychladnout.

Rýži rozdělíme na 20 stejných dílů a vytvarujeme z nich v dlaních potřených olejem válečky.

Jahody očistíme, kiwi oloupeme a mango také oloupeme a zbavíme pecky. Všechno ovoce pak nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme jimi rýžové válečky. Zakryjeme je mikrotenovou fólií a necháme vychladit.

Zavařeniny každou zvlášť zahřejeme a případně zředíme trochou vody, aby byly tekutější. Rozdělíme je do malých misek a podáváme s ovocným sushi, které si do zavařeninových omáček může každý podle chuti namáčet.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

I u sladké verze sushi je velmi důležité vybrat správný druh rýže. Nejlepší je bílá krátkozrnná japonská rýže s označením "sushi" nebo obyčejná kulatá bílá krátkozrnná rýže, která je po uvaření velmi lepivá.

Do omáček ze zavařenin můžete přimíchat trochu oblíbeného alkoholu (například rumu, mandlového likéru apod.)

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...