Lomnické suchary

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pak do něj lehce vmíchejte cukr, mouku a nakonec po trochách vlijte rozpuštěné, vlahé máslo. Těsto vlijte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček a zvolna pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.

2. Vychladlý chlebíček pokrájejte na přibližně 1 cm silné plátky a na plechu pokrytém pečicím papírem je dejte sušit do trouby, až lehce zezlátnou.

3. Ještě horké suchary obalujte ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skladujte je ve vzduchotěsně uzavřené nádobě.

Poznámka k receptu

Podobně jako hořické trubičky nebo miletínské modlitbičky jsou vyhledávaným jedlým suvenýrem z Podkrkonoší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...