Zelný koláč se slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí scedíme, případně propláchneme studenou vodou a necháme v sítu odkapat. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme ji. Pak přidáme zelí, podlijeme vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou. Připravenou směs necháme vychladnout.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vyložíme jím dno i boky kulaté koláčové formy o průměru asi 22 cm a na dno rozložíme plátky krůtí šunky. Na šunku rozložíme vychladlou zelnou směs a zalijeme ji vejci rozšlehanými s oběma smetanami a ochucenými solí a pepřem.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a koláč zapečeme 8 minut. Pak teplotu zmírníme na 185 °C a koláč dopečeme ještě asi 25 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...