Tuňáková roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chřest uvařte 3 - 5 minut ve vodě se špetkou cukru. Je-li potřeba, odlomte před vařením jeho spodní třetinu, která může být dřevnatá. Chřest po uvaření vyjměte a prudce zchlaďte v ledové vodě, aby si zachoval barvu.

2. Ve větším kastrolu rozpusťte na mírném plameni máslo. Přimíchejte do něj mouku, míchejte metlou a restujte 1 - 2 minuty. Přilijte mléko a stále míchejte, až vznikne hladká hmota. Přiveďte k varu, plamen ztlumte a nechte vařit do zhoustnutí. Přimíchejte špetku soli, žloutky a pažitku, odstavte z plotny a nechte zchladnout.

3. Ušlehejte bílky dotuha. Jemně je vmíchejte do zchladlé žloutkové kaše a nalijte na plech (34 x 24cm) vyložený pečicím papírem.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut dozlatova. Po upečení vyndejte z trouby, překlopte korpus z plechu na utěrku a sloupněte z něj papír. Nechte vychladnout.

5. Na korpus naneste lučinu (pruh 1cm od okrajů nechte volný), na ni rozprostřete kousky konzervovaného tuňáka, podélně ke kraji narovnejte uvařený chřest, posypte nasekanou jarní cibulkou (trochu si nechte na ozdobu hotové rolády) a kapary a opepřete.

6. Pevně zarolujte a hotovou roládu zabalte do potravinářské fólie. Před podáváním ji alespoň 2 hodiny chlaďte v chladničce.

Poznámka k receptu

Do náplně je vhodné i buko, ricotta, mascarpone nebo philadelphie.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...