Šneci z listového těsta se zelím a slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm slaninu, přidejte cibuli a krátce ji opečte. Zelí sceďte, a pokud je třeba, pokrájejte. Přidejte je do hrnce, přisypte kmín, osolte, opepřete a zalijte trochou vody. Nechte chvilku podusit, stačí pár minut, zelí nemusí úplně změknout, bude se ještě péct. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout.

2. Listové těsto rozdělte na 2 díly. Vyválejte je na pomoučněném válu do tenkého obdélníkového plátu. Naneste na něj polovinu zelné směsi a zarolujte. Stejným způsobem připravte i druhou část těsta. Opatrně nakrájejte na kolečka a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Boky šneků potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, dokud nezezlátnou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...