Listový koláč s chřestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu a krátce v ní povaříme očištěný chřest. Opatrně ho vyjmeme, ihned ho zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat.

Listové těsto rozválíme na válu pokrytém papírem na pečení na obdélník silný asi 3 mm a přeložíme ho i s papírem na plech. Potřeme ho pomazánkovým máslem tak, aby na okrajích zůstal asi 2 cm široký volný pruh. Pak na těsto rozložíme chřest, anáplň na koláči zakryjeme papírem na pečení nebo alobalem (těsto na okrajích necháme nezakryté).

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud se okraje nenafouknou a nezrůžoví. Odstraníme papír nebo alobal, chřest zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci a parmazánem a dále pečeme, dokud smetana nezačne zlátnout.

Na závěr koláč posypeme drobně nakrájeným špekem a dopečeme ho dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...