Balkánský závin

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na potření:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku se solí prosejeme do velké mísy. Uprostřed utvoříme důlek, vyklepneme do něj vejce, přilijeme olej a za pomalého přilévání vody zaděláme vařečkou vláčné těsto. Rozdělíme ho na pomoučeném válu na dvě poloviny a každou rozválíme na placku silnou asi 2 cm. Navrchu ji potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout při pokojové teplotě.

Sýr propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nastrouháme. Zelí scedíme a překrájíme na menší kousky. Cibulky očistíme a nakrájíme i s natí na tenká kolečka, česnek nakrájíme na jemné plátky.

Jednu placku těsta rozválíme na obdélník, střed těsta v pruhu posypeme hrstí strouhanky a na ni navršíme polovinu sýru, zelí a cibulky. Náplň posypeme pepřem a plátky česneku, těsto přehneme přes náplň jako na závin a okraje k sobě přimáčkneme. Stejným způsobem připravíme i druhý závin.

Oba záviny přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 30 minut dozlatova.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...