Domácí sýr

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvrdý tvaroh nakrájíme na menší plátky, rozložíme je na talíř a zakryjeme mikrotenovou fólií. Tu na několika místech opatrně propícháme a tvaroh necháme v teple trochu zklihovatět.

Plátky tvarohu pak podle chuti osolíme, posypeme kmínem, pokropíme pivem a necháme alespoň hodinu stát.

Připravený tvaroh napěchujeme do většího kameninového hrnku, zakryjeme čistou utěrkou, kterou zatížíme pokličkou, a necháme v teplé místnosti uležet asi 4 - 5 dní. Během zrání sýru směs každý den lehce pokropíme pivem.

Před podáváním sýr vyklopíme z hrnku, vidličkou ho rozmačkáme a utřeme. Podáváme ho namazaný na krajíčcích dobrého čerstvého chleba.

Pokud sýr hned nespotřebujeme, uložíme ho v chladu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...