Domácí ovesný chlebíček s bylinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce ušlehejte tvaroh s acidofilním mlékem. Do směsi namočte ovesné vločky a přidejte sůl, bylinky a koření.

2. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.

3. V další misce žloutky ušlehejte se změklým máslem a přimíhejte k již hotové směsi.

4. Z bílků ušlehejte sníh a nakonec ho přidejte do směsi společně s jedlou sodou.

5. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, aby vyběhlo. Pak teplotu snižte na 180 °C a chleba dopečte ještě asi 20–30 minut. 6. Upečený chléb po vychladnutí krájejte na čtverce. Je prý tak chutný, že už ho není třeba mazat máslem.

Poznámka k receptu

Chlebovou směs můžete vylepšit přidáním dalších bylinek, nastrouhaného sýra či pokrájené anglické slaniny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...