Rady a návody

Pečivo slazené stévií

Pečivo slazené stévií
Pečivo se stévií

Míváte chuť na pečivo, ale trápí vás, kolik kalorií zase do sebe dostanete? Počítáte cukry, které při odpolední kávě a oblíbeném pekařském výrobku zkonzumujete? A co to zkusit jinak – zdravě a dietně? Ano, jde to! Vyzkoušejte pekařské výrobky slazené stévií. Stévie je tropická rostlina s původní oblastí výskytu v Jižní a Střední Americe. Je ceněná kvůli léčivým účinkům a hlavně kvůli vysoké sladivosti. Používá se především jako 100% přírodní náhražka cukru. Stévie je jako sladidlo, na rozdíl od cukru, prakticky zcela nekalorická. Nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. Pečivo slazené stévií je dramaticky méně kalorické než běžné pekařské výrobky slazené obyčejným rafinovaným cukrem. A pokud vyzkoušíte výrobek, který je nejen slazený stévií, ale dokonce i celozrnný, potom si skutečně nic vyčítat nemusíte. A konfekční velikost se vám rozhodně nezvětší.

Více najdete na: http://pekarnakabat.cz/media/clanky/pekarska-superstar-prichazi

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty