Gurmet 05/2016

Gurmet 05/2016

Co najdete v aktuálním vydání

Recepty od porotce soutěže MasterChef a prezidenta Bocuse d'Or Česká republika Marka Raditsche, který rovněž zdobí tento měsíc titulní stranu, jídla sbalená na cesty do sklenic, sicilsko - bordeauxský souboj vynikajících dezertů, kuře na šest různých způsobů, nejlepší burgery, které budete chtít jíst každý den či croquembouche krok za krokem.

Toto a spoustu dalších receptů, zajímavého čtení a tipů na vás čeká v květnovém Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší, námi vyzkoušené recepty a spoustu zajímavého čtení (v prodeji od 14. dubna).

Marek Raditsch, patří mezi nejlepší české šéfkuchaře a od vysílání soutěže MasterChef i mezi nejznámější.

Martinu Škodovi je teprve jedenadvacet, ale o vaření mluví jako veterán. Zkušeně, ale také s nadšením i potřebnou pokorou. Není divu, začal totiž brzy. Vaří od osmi let, první skvěle vypravenou a úspěšnou kuchařku vydal v sedmnácti. Po čtyřleté pauze připravuje další (vyjde na podzim), studuje marketing, a hlavně pořád vaří. A za sebou má i první prozření – třeba jak trnitá může být cesta k vlastnímu televiznímu pořadu.

Jídla pro děti sbalená na cesty, protože doba školních výletů se nezadržitelně blíží. To je naše odpověď na neustálé otázky dětí, co budou mít s sebou k jídlu do chlebníku. Vzpomněli jsme si i na Šebestovoum, které maminka upekla jahodový koláč, který má tak ráda, ale Horáček jí koláč snědl a nenechal ani kousek. My jsme recept objevili, tak si budete moct koláč upéct, kdykoli vás bude honit mlsná.

Kozí sýr dnes dostanete koupit v každém supermarketu a my vám nabízíme kozí recepty, které vás dostanou svojí rafinovaností a skvělými chutěmi. Kedlubnové carpaccio, bruscheta s řepou a červenou cibulí nebo slaný koláč s malinami vás přesvědčí o tom, že kozí sýry vůbec nejsou kozinou cítit a jídlům dodají perfektní chuť.

Propadli jsme kouzlu španělských tapas. Přizvali jsme si odborníka na slovo vzatého, Davida Böhma, majitele mariánskolázeňské restaurace Medité a nejen, že jsme si s ním skvěle popovídali, získali jsme od něj i recepty, na kterých si zaručeně pochutnáte. Kromě toho, že je David velký sympaťák, o tapas ví úplně vše.

Jahody k červnu neodmyslitelně patří. Těšíme se na ně celý rok a jejich čas konečně nastal. Sladké a šťavnaté jahody, kterých se nemůžeme nabažit. Připravte si klasiku klasik, britský Eton mess či luxusní francouzské tartaletky, které jsme vyšperkovali šampaňským dezertem Sabayon.

Červnová Výzva pro odvážné, svěží, lehká a vyletněná francouzská klasika, kterou si prostě musíte upéct. Pusťte se do pečení podle našeho receptu, dort ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor z nové pastelové barevné řady. Uzávěrka je tentokrát 31. května.

Informace o redakci