Gurmet 01/2016

Gurmet 01/2016

Co najdete v aktuálním vydání

Silvestrovská oslava na horách, retro chlebíčky v moderním pojetí, kadeřávek v hlavní roli, perníkové variace, skvělá mexická hostina pro přátele a dobroty z kaki.

Toto a spoustu dalších receptů, zajímavého čtení a tipů na vás čeká v lednovém Gurmetu, ve kterém naleznete ty nejlepší a vyzkoušené recepty pro vydařený start do roku 2016 (v prodeji od 15. prosince).

Popovídali jsme si s Hankou Michopulu nejen o jejím bistru a vychytaných chlebíčkách, ale i o receptech, jež nemají právo na existenci. Uvařili jsme skvělé pokrmy podle jejích receptů a ať už to byla kolínka se sýrem a kadeřávkem nebo vegeburgery či losos, tak jsme se přesvědčili o tom, že její recepty mají prostě vždy něco navíc.

Oslava konce starého roku a vítání toho nového se neobejde bez chlebíčků. Dali jsme vale oschlým kupovaným a oblékli léty prověřenou klasiku do nového kabátu, který jim ohromně sluší.

Vůně perníku je neklamným znamením, že nastala zima. Popustili jsme uzdu své fantazii a připravili perníkové řezy s mandlovou náplní a perníkovou zmrzlinu, která se bude jistě skvěle vyjímat na konci vašeho vánočního či jiného slavnostního menu.

Cukrovinky na poslední chvíli poslouží nejen jako cukroví, ale krásně a ozdobně zabalené udělají jistě radost i vašim blízkým, kteří ocení to, že jste pro ně dárky vytvořili vlastníma rukama.

První Výzvou pro odvážné roku 2016 je barevný silvestrovský dort, který evokuje konfety nebo pestré barvy ohňostroje. Upečte skvělý vanilkový dort podle našeho receptu, ozdobte, vyfoťte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor z nové pastelové barevné řady. Uzávěrka je tentokrát 31. prosince.

Připravte na konci roku pro své přátele nezapomenutelný večírek s latinskoamerickým šmrncem. Ostré mexické pokrmy vám rozproudí krev a zanechají ve všech zúčastněných nezapomenutelné zážitky.

Krok za krokem vás tentokrát naučíme, společně s postupovými fotografiemi, skvělý věnec s mletým masem. Není to vůbec nic těžkého, za wow efekt ale dáváme ruku do ohně. Dozvíte se rovněž, které londýnské bary patří ke světové špičce a jak je možné, že si tam můžete objednat v češtině.

Podívejte se, který perníkový dort se nám nejvíce líbil a kdo se bude těšit z kuchyňského robotu Sencor.