Gurmet 05/2015

Gurmet 05/2015

Co najdete v aktuálním vydání

Květnový Gurmet (v prodeji od 15. dubna) je věnován mužům. Vařili jsme s muži a pro muže a moc jsme si to užili.

Přinášíme vám mimo jiné spoustu receptů na chleba od nejvyhlášenější pekařky Juliany či pivo v netradičních i tradičních podobách. Naučte se s námi vietnamské závitky, upečte nejčokoládovější cheesecak a připravte si s námi tu nejlepší ředkvičkovou pomazánku.

Pozveme vás na Český pivní festival, který se bude konat v Praze na Letné, od 7. - 23. 5. Přijďte v sobotu 16. 5. k našemu stánku a ochutnejte pivní cupcakes a zmrzlinu.

Přijměte naši májovou Výzvu pro odvážné a upečte Charlottu. Cenou pro vítěze je opět kuchyňský robot Sencor.

Zaměřili jsme se na tři současné gastronomické hvězdy, které v zahraničí září tak, že by bylo škoda, kdyby vám zůstaly utajeny. Uvařili jsme podle Hugha, Yotama a Nigela a sami se přesvědčíte, že i z minima surovin se dají vykouzlit parádní pohoutky.

Juliana Fischerová, známá jako Maškrtnica vás provede výrobou chleba od A do Z a uvidíte, že vedení kvasu není žádná věda a chleba se dá doma upéct v nejrůznějších podobách a chutích.

Majitel italské restaurace Bollicine, Gianfranco Coizza vařil menu pro ženu a Darina Křivánková přichystala menu pro muže. Vezměte jako inspiraci na váš prvomájový večer a uvidíte, že si pochutnáte.

Karolina Konečná nás tentokrát pozvala na výlet do Abruzza a Molise, připravila neuvěřitelně návykový zeleninovo-tuňákový salát, polévku ctností Minestrone a kalamáry plněné krevetami. Pokud se chcete přenést na slunné východní pobřeží, určitě tyto recepty vyzkoušejte.

Tentokrát Vás naučíme vietnamské jarní závitky krok za krokem, doporučíme vám restaurace na příjemný večer ve dvou a ať už se rozhodnete pro Hergetovu cihelnu, Red Pif, Ola Kala Bistro či Bibem oceněnou restauraci Na kopci, tak vám zaručujeme, že nemůžete šlápnout vedle. Strávíme společně 24 hodin v kouzelném Českém Krumlově a dozvíte se, jak je to s vínem odrůdy Pálava.

Stále více oblíbená Výzva pro odvážné tentokrát v duchu "vyšší" cukrařiny oslavuje všechny maminky, protože na ty jsme, při výběru Charlotty, mysleli nejvíce. Zkuste ji podle našeho receptu a uvidíte, že lepší dárek jste té vaší mamince dát nemohli. Pečte, zdobte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor v barvě dle Vašeho výběru.

Přečtěte si, kdo vyhrál minulou Výzvu a čí mrkvový dort hostitelka Výzvy vybrala.

V květnovém Gurmetu najdete recepty na takové dobroty, jako jsou například:

  • krevetové risotto s růží

  • kachní prsa s mangem

  • žebra marinovaná v pivu a citrusech

  • pivní dort

  • pečené lilky s granátovým jablkem

  • 4 rychlá jídla aneb od otevření lednice po servírování za 30 minut

  • éclairs a Paris-Brest

  • jarní závitky krok za krokem

A navíc bonus pro nové předplatitele! K ročnímu předplatnému (za 299 Kč) navíc dostanete 4 nože v hodnotě 466,- Více na www.mojepredplatne.cz.