Gurmet 4/2015

Gurmet 4/2015

Co najdete v aktuálním vydání

Dubnové vydání Gurmetu (v prodeji od 13. března) je, samozřejmě, velikonoční a plné jarní inspirace. Přinášíme spoustu nápadů na úpravu vajec, velikonočních (tradičních i netradičních) pochoutek a recepty z mladých mas. Nazdobte si s námi pro koledníky sušenky, upečte bylinkovou nádivku a připravte si s námi domácí tortelli. Přijměte naši velikonoční Výzvu pro odvážné a upečte mrkvový dort. Cenou pro vítěze je opět kuchyňský robot Sencor.

Vyzpovídali jsme Romana Vaňka - ambasadora dobrého jídla, který již vidí gastronomii u nás celkem optimisticky, dle jeho slov jsme již za polovinou naší gastronomické puberty. Přečtěte si, jaké je jeho oblíbené velikonoční jídlo a co sbírá.

Zaměřili jsme se na školní obědy, požádali jsme šéfkuchaře, ředitelku školní jídelny a autorku kuchařek, aby sestavili obědové menu tak, aby se vešli do normy na jednoho žáka. Uvařili jsme tak vynikající jídla, že jsme je již zařadili do našich domácích jídelníčků.

Lenka Požárová zajela na slepičí farmu a přiblížila v reportáži, jak to tam chodí a jak si tam slepice krásně žijí.

Přečtěte si o velikonočních tradicích a rovnou si něco dobrého upečte, receptů nabízíme opravdu hodně.

Karolina Konečná tentokrát představila Ligurii, takže je jasné, že se bude, mimo jiné, připravovat bazalkové pesto, které je na západě Itálie doma.

Tentokrát Vás naučíme zdobit velikonoční sušenky či připravit domácí ravioli, s foodbloggerkou Věrou Strnadovou strávíte 24 hodin ve Žďárských vrších na Vysočině a Lukáš Hejlík Vás zavede do krásné litoměřické kavárny Káva s párou.

Tolik oblíbená Výzva pro odvážné tentokrát v trochu slavnostnějším duchu, a to proto, abyste mohli ozdobit svým výtvorem velikonoční stůl. Ano, bude to Carrot cake - tedy mrkvový dort. Přečtěte si, kdo vyhrál minulou Výzvu a které koláče jsme ocenili my v redakci. Pečte, zdobte, pošlete nám fotku a získejte parádní výhru - robot Sencor v barvě dle Vašeho výběru.

V dubnovém vydání Gurmetu najdete recepty na takové dobroty, jako jsou například:

  • králík dušený v bílém víně

  • řecký velikonoční věnec Tsoureki

  • velikonoční hlavička

  • tvarohový zajíček

  • torta pasqualina od Karoliny Konečné

  • 4 rychlá jídla aneb od otevření lednice po servírování za 30 minut

  • bylinky v kuchyni

  • velikonoční jidáše a hot cross buns

  • domácí ravioli krok za krokem

A navíc bonus pro nové předplatitele! K ročnímu předplatnému (za 299 Kč) navíc dostanete Více na www.mojepredplatne.cz.