Restaurace Salabka: Zážitek na trojské vinici

Kontakt

Adresa

K Bohnicím 849/2a
171 01 Praha 7

Telefon

778 019 002

Otevírací doba

ÚT-PÁ18:00-24:00
SO12:00-24:00
NE12:00-15:00

Webové stránky

Popis restaurace

Na pražské gastronomické mapě září nový objev. Restaurace s jedinečnou lokací, originální atmosférou a špičkovou kuchyní. Body sbírá i za vlastní víno.

Salabka otevřela teprve před pár měsíci, ale už teď je jasné, že tenhle velkorysý projekt stojí za opakovanou návštěvu. Pár kroků od botanické a zoologické zahrady s výhledem na pražské panorama si můžete nadělit zážitek, který by slušel třeba výročí svatby nebo životnímu jubileu. Budou vás tu ve všech ohledech hýčkat.

Salabka patřívala mezi viniční usedlosti, jimiž bývala středověká Praha obklopená ze všech stran. Místo s pohnutou historií vstalo během posledních pár let doslova z popela a proměnilo se v moderní rezidenční oázu, jejíž součástí je komfortní restaurace a špičkově vybavené vinařství, v němž se zpracovávají hrozny ze zdejší vinice.

Inspirace ze středomoří

Součástí architektonicky velmi zdařile zrekonstruovaného areálu je i vinný showroom a vinný sklípek. Doporučuji požádat personál o prohlídku vinařství, stojí to za to. Ideálně se sklenkou místního vína v ruce. Mile vás překvapí, co se v Praze dokáže urodit.

Až vám vyhládne, objednejte si některou ze sezonních specialit šéfkuchaře Pavla Veltruského, jenž sympaticky kombinuje vlivy Středomoří s českou tradicí. Vychází především z provensálských receptur, na menu tedy často narazíte na kachní foie gras, ale i na telecí ledvinu, ossobuco nebo hovězí oháňku, tedy ještě nedávno opovrhované části zvířat, které jsou dnes velkým hitem. Tady je navíc umějí brilantně připravit, oháňka se doslova rozplývala a s intenzivní omáčkou tvořila dokonalý pár.

Vyškolený personál

Na podzim se na menu objevil i kančí či králičí hřbet, grilované jehněčí nebo dušený holub. Ryby si nechte doporučit od personálu, jejich nabídka se často střídá v závislosti na čerstvé dodávce. A určitě si nechte poradit s výběrem vína. Zdejší sommelieři vědí, o čem mluví, a popovídat si s nimi je milým zážitkem. Výborně informovaný a vyškolený personál dotváří atmosféru Salabky jako mimořádného místa, kde se budete cítit slavnostně, a přitom uvolněně. Další rozměr přibude v teplých měsících, až bude možné posedět na terase u vinice.

Autor: Darina Křivánková

Ochutnejte

Terina z kachních foie gras s kdoulovým konfitem a domácí brioškou ... 380 Kč

Bramborové noky s restovanými hříbky, dýňovým velouté, lanýžem a ovčím tvarohem ... 450 Kč

Hovězí oháňka na švestkách, pomalu dušená v červeném víně, smetanové brambory ... 560 Kč

Kachní prso s glazírovanou kořenovou zeleninou a pošírovanou hruškou v muškátovém víně ... 650 Kč

Komentáře k restauraci

Načítám komentáře...

>