Restaurace La Veranda: Tady plyne čas jinak...

Kontakt

Adresa

Elišky Krásnohorské 2
110 00 Praha 1

Telefon

224 814 733

Otevírací doba

PO–SO: 12:00-24:00

Webové stránky

Popis restaurace

Restaurace v příjemném provensálském duchu nabízí klidné posezení a zajímavé menu, které tu příležitostně obohacují o speciální akce.

Poloha v jedné z uliček pražského Starého Města v sousedství sochy Franze Kafky, kostela svatého Ducha a židovské synagogy nejspíš přispěje k pocitu, že tu zažijete něco výjimečného. A La Veranda vás nezklame.

Zásadou zdejšího majitele je, aby se hosté dobře najedli a cítili se příjemně. "Prostředí luxusní restaurace obvykle tlačí člověka do toho, aby pořád myslel na to, jestli se správně chová a sedí vzpřímeně. Jenže pak je celý večer v napětí a těžko se dokáže uvolnit. Já jsem chtěl, aby z mé restaurace odcházeli lidé nejen dobře najedení, ale i odpočatí a šťastní," vysvětluje.

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že takhle se tu opravdu cítíte. Prostředí francouzského venkova v Provenci se s polohou v srdci Prahy nijak netluče, naopak působí domácky. Na talíři vám ovšem přinesou jídlo světové úrovně - a čas jako by se zastavil...

Inspirace z cest

Kuchyni v La Verandě kraluje ostřílený šéfkuchař Radek David, který se minimálně dvakrát ročně (na jaře a na podzim) s týmem kolegů vydává na výzvědné výpravy za špičkovou světovou gastronomií. Výsledkem pak bývají speciální tematická menu, která jsou v nabídce vždy asi měsíc.

Jen prověřené suroviny

Na zdejším jídelním lístku najdete oblíbené stálice, jako jsou foie gras, marinovaný losos, těstoviny, steaky… V rámci sezony obsahuje nyní menu i typické podzimní suroviny – zvěřinu, křepelky, dýni, kaštany, růžičkovou kapustu, černý kořen, černé lanýže a samozřejmě svatomartinské víno.

Suroviny si Radek jezdí osobně vybírat přímo k dodavatelům. V předvánočním období můžete do téhle oázy klidu na Starém Městě zajít na kapra a vynikající vánoční cukroví nebo se tu při procházce adventní či vánoční Prahou zastavit alespoň na svařák. Rezervovat se dá i silvestrovské menu.

A po Novém roce? V lednu se menu změní na zimní, jemuž bude kralovat králík, slávky, humr a čekanka. V březnu pak šéfkuchař opět vyjede za inspirací, tentokrát do Francie, a své gurmánské zážitky hostům zprostředkuje v jarním menu. Sledujte webové stránky restaurace.

mobil: 777 043 410

Autor: Monika Franková

Ochutnejte

Uzená chobotnice, nakládaná paprika, fenyklové pyré a granita ... 325 Kč

Pečený halibut, černý lanýž, černý kořen, fava fazolky, bramborové pyré ... 495 Kč

Ravioli plněné prosciuttem cotto, ricottou a rozmarýnem, smržový jus ... 295 Kč

Křepelčí prsa plněná foie gras a kaštany, konfitovaná stehna, pastinákové pyré, kapusta a celer v medu ... 485 Kč

Citronový dortík, marshmallows z krvavých pomerančů, marinované kumquaty, citronové parfait a sníh ... 185 Kč

Komentáře k restauraci

Načítám komentáře...

>