Restaurace Hliněná bašta: Romantická atmosféra

Kontakt

Adresa

Újezdská 619
252 43 Průhonice

Telefon

272 690 700

Otevírací doba

PO–NE11.00–24.00

Webové stránky

Popis restaurace

Bašta milovníků dobrého jídla nabízí vše podstatné: atmosféru venkovské hospůdky s výhledem na rybník a spoustou specialit - rybích i zvěřinových.

V Průhonicích je dnes spousta zajímavých podniků, které z malého letoviska na hranici velké Prahy dělají přitažlivý kulinární cíl. Hliněná Bašta má ovšem výsadní postavení, a to z mnoha důvodů.

Ve stylu venkovské Francie

Tím prvním je romantická lokace na břehu rybníčku, kde od jara do pozdního podzimu slouží hostům velkolepá terasa. Ale i samotný, rustikální interiér podniku má až magickou atmosféru, vládnou mu dřevěné trámy staré tři sta let, po podlaze tiše našlapují kočky a do toho milá obsluha roznáší vynikající jídla. Jako by se člověk přesunul o stovky kilometrů na západ a vstoupil do nějaké francouzské venkovské hospody. Navíc si Hliněná Bašta za šestnáct let našla své tradiční hosty, kteří se stále vracejí.

Podnik s tradicí

Hlavním důvodem je samozřejmě kuchyně, v níž vládne zkušený šéfkuchař Hynek Vávra. Nabídka Hliněné bašty je zaměřená dvěma směry. Tím prvním jsou moderně připravené ryby a plody moře, patřící k nejoblíbenějším místním specialitám. V akváriu plavou živí humři, které vám kuchař během patnácti minut připraví, v nabídce je skvělý tuňákový tataráček, krevety na česneku či lahodný halibut na citrusech s česnekem.

Druhý směr představují sezónní speciality, na podzim se vaří z hub a dýní, připravují se husí hody a samozřejmě také fantastická zvěřina, a to jak formou hotovek, tak v „minutkovém“ menu.

Povedená zvěřinová paštika

Největší výběr je vždy o víkendu, kdy Hynek Vávra nakoupí zvěřinu a připraví celou řadu skvělých delikates. Třeba kančí pečeni se šípkovou omáčkou, srnčí na smetaně či dančí hřbet pečený na čerstvých fících. Jídla jsou každý víkend jiná, takže záleží na štěstí, co se zrovna objeví v nabídce.

Určitě stojí za zkoušku dokonalá zvěřinová paštika připravená ze tří druhů mas, tedy kančího, srnčího a jeleního, která je nádherně voňavá a šťavnatá. Mimořádné je také tmavé a příjemně aromatické maso zajíce připraveného na portském víně, kterého tu podávají s lokšemi a kedlubnovým zelím, či lahodné srnčí medailonky s dýňovým pyré, jež je dochucené trochou kari, vanilky a piniovými oříšky.

Další telefon pro objednávky: 272 690 531

*Autor: *Libor Budínský

Ochutnejte

Domácí zvěřinová paštika s mandlemi a karamelizovanou cibulkou ... 85 Kč
Srnčí medailonky na rozmarýnu s opečenými kapustičkami a dýňovým pyré ... 375 Kč
Zajíc na portském víně s lokšemi a kedlubnovým zelím ... 385 Kč
Kančí se šípkovou omáčkou a žemlovým knedlíkem ... 195 Kč
Bažant pečený na divokém koření s čerstvým rozmarýnem, bramborové krokety ... 235 Kč

Komentáře k restauraci

Načítám komentáře...

>