Na kopci

Kontakt

Adresa

K závěrce 20
150 00 Praha 5

Telefon

251 553 102

Otevírací doba

PO-PÁ11:30–14:30, 17:30-23:00
SO-NE11.30–23.00

Webové stránky

Popis restaurace

Restaurace Na Kopci se proslavila vzápětí po svém otevření. Pražským gurmetům totiž nabídla příjemné překvapení v podobě fine diningové kuchyně podávané za normální ceny. A špičkovou kvalitu si oblíbený smíchovský podnik drží i dnes.

Pod konceptem restaurace Na Kopci jsou podepsáni dva kamarádi a kolegové, šéfkuchař se sommelierem, kteří měli bohaté zkušenosti ze zahraničí a rozhodli se nabídnout Pražanům špičkovou gastronomii za slušné ceny. Přestože restaurace si od té doby udržuje konstantní kvalitu (byla otevřena již v roce 2008), až letos si jí konečně všimli konzervativní a na ocenění skoupí michelinští komisaři a odměnili práci prvního šéfkuchaře Tita Eliáše a jeho současného následovníka Petra Vlka prestižním Bibem, jenž je symbolem dobrého jídla za dobrou cenu.

Restaurace vznikla z obyčejné předměstské hospody, ale mladým a zdravě nabuzeným majitelům se od počátku podařilo vše, na co sáhli, včetně unikátního interiéru, jehož dominantním rysem je zábavná koláž z rodinných fotografií. Na hosty čeká Na Kopci kreativní designové prostředí a příjemná atmosféra, kterou oceníte na oslavě s přáteli či jen během romantické večeře. Přestože menu není příliš rozsáhlé, najdete na něm řadu zajímavých specialit, od křepelky s foie gras a kaštanovým pyré či raviol z červené řepy, plněných kozím sýrem, až po zajímavě připravenou zvěřinu, plody moře a ryby.

Legendární tatarák

Všechna jídla na menu zde pravidelně obměňují, pouze jeden jediný pokrm zůstává v nabídce už od otevření podniku – tím je legendární tatarák, který už mnohokrát milovníci syrového hovězího označili za absolutně nejlepší (či alespoň za jeden z nejlepších tataráků) v metropoli. Co je na něm zvláštního? Připravují ho podle staré belgické receptury, do masa přidávají dijonskou hořčici, nasekané kapary a pálivé okurky, které masu dodávají lehce pikantní a rafinovanou chuť. A také se nepodává s tradiční topinkou, ale s hranolky a salátkem. Pokud patříte mezi příznivce tohoto, původem francouzského, respektive pařížského jídla, určitě neváhejte ani minutu, neboť chuť tataráku Na Kopci není pouze unikátní, ale také nesmírně lahodná.

Nesmí to však znamenat, že se na „Kopec“ chodí pouze na tatarák. Bodují tu již zmíněné plody moře, ať už jsou to výtečné krevety, či kalamáry, kreativně připravené a perfektně dochucené, oblíbená je zvěřina a samozřejmě ryby, třeba famózní steak z tresky v pomerančové krustě. A protože se celý koncept podniku stále drží příjemného hesla Mimořádná kvalita za rozumnou cenu, najdete tu také spoustu výborných vín, nabízených za slušné peníze, což v pražských fine dining restauracích také nebývá zcela běžné.

Ochutnejte

Grilované kalamáry s koriandrem a chilli s fenyklovým salátem s grepem ... 180 Kč

Dančí paštika s pistáciemi a cibulovou marmeládou s brusinkami ... 180 Kč

Grilované krevety s cherry rajčaty a fava fazolkami na sépiovém rissottu ... 320 Kč

Hovězí tatarák „Na Kopci“ dle vlastního receptu s hranolky a salátem ... 295 Kč

Steak z tresky s pomerančovou krustou, cizrnovým humusem a marinovanými paprikami ... 320 Kč

Komentáře k restauraci

Načítám komentáře...

>