Zapečený květák s vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květák zbavíme tvrdé části košťálu a listů a uvaříme ho ve slané vodě do poloměkka. Necháme ho odkapat a částečně zchladnout, pak ostrým nožem opatrně vyřízneme koštál i s částí růžic tak, aby květák zůstal v celku, a vložíme ho vykrojeným otvorem nahoru do kulaté zapékací mísy. N

a pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájený pórek a šunku nakrájenou na kostičky a krátce osmahneme. Přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme, přidáme muškátový květ a vejce necháme lehce srazit. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr a odstavíme z ohně.

Květák naplníme vaječnou směsí, pokapeme máslem a pečeme asi na 15 - 20 minut při 150 °C. Pokud začnou vejce rychle tmavnout, zakryjeme povrch alobalem. Podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Vykrojený košťál s částí růžic nakrájejte a přidejte do polévky (třeba hovězího vývaru s nudličkami).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...