TEPLÁ KOŘENOVÁ ZELENINA S FENYKLEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev a petržel očistěte, fenykl nakrájejte na proužky, šalotky na klínky. Ve velké pánvi rozpalte polovinu oleje a nechte na něm rozvonět fenykl. Přidejte šalotku, krátce opečte, pak do pánve vsypte mrkev, petržel a fenykl a ze všech stran je opečte.

2. Vyfiletujte pomeranč – ostrým nožem seřízněte kůru na „pólech“ a pak ji odřežte tak, abyste odhalili dužinu. Z blanek, které drží citrus pohromadě, vyřežte čisté filety.

3. V misce prošlehejte zbylý olej s pomerančovou šťávou, podle chuti osolte a opepřete. V misce smíchejte opečenou zeleninu s pomerančovými filety, nasekanou petrželkou a se zálivkou. Podávejte posypané opečeným sezamem.

Poznámka k receptu

Kořenová zelenina a fenykl tvoří skvělou partu. Ideálně je doplňuje pomeranč, který dodá šťavnatost a říz. Pokud vám nevadí nahořklé chutě, zkuste i červený grep, je také skvělý.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...