Smažený plněný celer

Seznam surovin

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celer oloupeme, rozkrojíme na poloviny a každou nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Osm středových plátků z každé poloviny necháme na naplnění, zbylé okrajové plátky necháme stranou.

V hrnci přivedeme k varu větší množství vody, osolíme ji a uvaříme v ní vybrané středové plátky celeru tak, aby zůstaly pevné. Scedíme je, necháme odkapat a rozložíme na tác s utěrkou, aby
vsákla přebytečnou vodu.

V kastrůlku přivedeme k varu vodu, osolíme ji a krátce v ní povaříme opláchnuté růžičky brokolice. Prudce je zchladíme v ledové vodě, necháme odkapat a osušíme v utěrce. Ve stejné vodě pak uvaříme doměkka okrajové plátky celeru, necháme je odkapat, osušíme v utěrce a spolu s dvěma syrovými vejci rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou na kaši. Směs přendáme do misky, přidáme
jemně nakrájenou brokolici, lučinu a ementál a vše zpracujeme na hustou kaši.

Vždy dva plátky celeru slepíme k sobě připravenou kaší, obalíme je postupně v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance smíchané s ořechy a zvolna usmažíme z obou stran dozlatova ve větším množství rozehřátého oleje.

Před podáváním je necháme odkapat na papírové utěrce, abychom z nich odsáli přebytečný olej.

Poznámka k receptu

Celer podávejte nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...