Pečená červená řepa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy a nasypeme do mísy. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, olej, balzamikový ocet, med, případně i celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a promícháme.

Směs nasypeme na větší arch alobalu a dobře ji do něj zabalíme tak, aby z balíčku nemohla unikat pára.

Balíček položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut.

Řepu podáváme teplou, jako přílohu k masu nebo doplněnou chlebem, nebo studenou, například jako salát.

Poznámka k receptu

Výborná je i samotná pečená řepa. Důkladně ji omyjte, zabalte pevně do alobalu a pečte v troubě při 220 °C 2 hodiny doměkka. Pak ji opatrně rozbalte, oloupejte, nakrájejte na plátky nebo měsíčky a podávejte pokapanou olivovým olejem, případně i vinným octem a lehce posypanou pepřem a solí.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 6

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...