Marmeláda z červené cibule I

Seznam surovin

Kromě toho:

  • bageta 1 kus (střední, světlá nebo 1 bochánek bílého chleba)
  • sýr Čedar 150 gramů (mladý)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme do pánve. Zasypeme je cukrem, přidáme vinný ocet, sušený tymián (pokud nemáme čerstvý) a prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a na mírném ohni povaříme asi 45 minut, dokud není cibule měkká a téměř všechna tekutina vyvařená. Pak vmícháme čerstvý tymián, pokud jsme nepoužili sušený, směs odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

Bagetu nebo bílý chléb nakrájíme na plátky, rozložíme je na plech a opečeme z obou stran do světle zlatavé barvy v troubě zapnuté na gril. Pak na ně rozdělíme sýr nakrájený na kousky a ještě je krátce vložíme pod gril, než se sýr roztaví.

Na každý toast dáme asi dvě lžičky připravené cibulové marmelády a podáváme je ještě horké.

Poznámka k receptu

Když hotovou vychladlou marmeládu naplníte do dobře uzavíratelné nádoby a uložíte do chladničky, vydrží bez úhony až dva týdny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...